فونی شاپ : تفاوت باتری های لیتیومی - پلیمری با ...
16:13 1400/03/09 | مدیر روزنامهباتری لیتیوم-یونی خوبه یا لیتیوم-پلیمری؟
سلام خدمت همه همراهان همیشگی فونی شاپ.
امروز میخواهیم در مورد انواع باتری و دو مدل از معروف ترین انها یعنی باتری لیتیم - یونی و لیتیم - پلیمری صحبت کنیم. اول از همه باید بگم که بطور عمده چهار مدل باتری وجود داره :
1- باتری نیکل - کادمیم
2- باتری نیکل - فلز هیدرید
3- باتری لیتیوم - یونی
4- باتری لیتیوم - پلیمری
مزایا و معایب باتری نیکل – کادمیم چیست؟
مزایا که ... اخه چی بگم ... مزایای چندانی نداره یعنی باید بگم امروزه اصلا این مدل باتری مزایای خاصی نداره . چون وزنش زیاده حجم زیادی را هم اشغال می کند و باعث سنگین شدن گوشی های همراه میشود . از طرفی زمان زیادی طول میکشد که این مدل باتری بطور کامل شارژ شود و متاسفانه شارژ دهی مناسبی هم ندارد . امروزه یکی از مهم ترین معیار های باتری ها ، میزان زمان مکالمه ان ها می باشد . که باید بگم متاسفانه این مدل باتری چندان میزان مکالمه مناسبی هم ندارد . یکی دیگر از مشکلات باتری نیکل – کادمیم داغ شدن بیش از حد باتری هست که باعث تغییر شکل باتری میشه و از همه مهم تر اینکه فلز کادمیم برای طبیعت بسیار سمی مضر هست. این مدل از باتری ها مشکل حافظه دارن .
باتری ها مگر حافظه دارند که مشکل حافظه پیدا می کنند؟
در این مورد باید بگم که باتری های نیکل – کادمیم و باتری های نیکل – فلز هیدرید حافظه دارند . البته منظور از حافظه محلی برای ذخیره سازی اطلاعات نیست . حافظه در اینجا یعنی مثلا شما همیشه گوشیتون رو در محدوده 25 الی 35 درصد شارژ می کنید و مثلا به 80 برسد از شارژ می کشید . برای باتری اینطوری تعریف می شود که وقتی باتری 30 درصد شارژ دارد یعنی باتری خالی شده و وقتی به 80 درصد برسد یعنی کاملا شارژ شده و این موضوع باعث می شود که بعد از مدت زمان خاصی ، باتری از کالیبره بودن خارج شود و عمر مفید باتری کوتاه شود .
حالا بریم سراغ باتری های نیکل – فلز هیدرید:
این بار با باتری هایی روبه رو هستیم که به نسبت حجم و فضای کم تری رو در بر می گیرن و سبک تر نیز هستند. مدت زمان شارژ شدن کمتره و میزان زمان استفاده برای مکالمه بیشتره و باتری ظرفیت بیشتری نسبت به باتری های نیکل – کادمیم دارد اما همچنان مشکل حافظه را با خود به همراه دارند اما حداقل یک خوبی دارد این است که تغییر شکل ظاهری و فیزیکی کمتری نسبت به باتری های نیکل – کادمیم دارند .
ایا باتری های لیتیومی – یونی نیز همین مشکلات را دارند؟
برای پاسخ به این پرسش خوشبختانه با قاطعیت کامل میگویم خیر .
باتری های لیتیومی – یونی واکنش پذیری زیادی دارند خوشبختانه این مدل باتری ها مشکل حافظه ندارند و بسیار سبک تر و ظریف تر هستند نسبت به دو مدل قبلی و از همه مهم تر اینکه مواد سمی بسیار کمتری دارند . باتری گوشی هایی که قابل تعویض هستند از مدل لیتیومی – یونی می باشد .
باتری لیتیومی – پلیمری:
باتری لیتیومی – پلیمری در واقع همان باتری لیتیومی – یونی هست که بهبود و ارتقا یافته است . این مدل باتری اغلب برای گوشی های پرچم دارو میان رده استفاده می شود و مانند مدل قبلی اثر مخرب حافظه ندارد و این مدل باتری بسیار حجم کم و وزن کمتری دارد و قابلیت انعطاف پذیری نیز دارند .
تفاوت باتری های لیتیومی – یونی با باتری های لیتیومی – پلیمری چیست ؟
ماده الکترولیت باتری های لیتیومی – یونی از جنس مایع و در باتری های لیتیومی – پلیمری از جنس ژله می باشد و همین مورد باعث اختلاف قیمت بین این دو مدل شده است. در باتری های لیتیومی – پلیمری انرژی تلف شده بیشتر از باتری های لیتیومی – یونی می باشد .
باتری های لیتیومی – پلیمری یک سیستم محافظتی اضافه نسبت به مدل لیتیومی – یونی دارد که تا حد زیادی خطر ترکیدن و انفجار باتری را کاهش می دهد .
تراکم انرژی باتری لیتیوم – یونی در ابعاد و سایز یکسان بیشتر از باتری لیتیوم – پلیمری است و توانایی ذخیره انرژی بیشتری دارد و سیکل سلامت برای شارژ یک باتری لیتیومی – یونی بین 500 الی 1000 بار شارژ کردن و برای باتری لیتیومی – پلیمری بین 300 الی 500 بار شارژ کردن است .
در کل هر دو مدل مزایا و معایب خاص خود را دارند و شرکت های سازنده بسته به نیاز کاربران و مدل گوشی ها از باتری ها مختلف استفاده می کنند .